Go Back

Ρυζόγαλο με μαρμελάδα

Aπολάυστε ένα πεντανόστιμο αλλά και γρήγορο γλυκό με ένα διαφορετικό τρόπο!
Prep Time 5 minutes
Cook Time 40 minutes
Servings 7

Ingredients
  

  • 1/2 φλιτζ. ρύζι γλασέ
  • 4 φλιτζ. γάλα της επιλογής σας
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 100 γρ. μέλι
  • 3 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 τμχ βανιλίνες
  • 1 κ.γ. μαστίχα χίου
  • μαρμελάδα
  • κανέλα

Instructions
 

  • Βράζουμε το ρύζι και το νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό, ανακατεύοντας συχνά.
  • Ύστερα προσθέτε το γάλα ,την μαστίχα το αλάτι, το μέλι και τις βανίλιες και βράζετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει το γάλα.
  • Τέλος διαλύουμε το κορν φλάουερ σε νερό και το προσθέτουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
  • Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το γάλα και έπειτα αποσύρετε.
  • Σερβίρετε σε ατομικά μπολάκια και αφού κρυώσει προσθέστε απο πάνω είτε κανέλα, είτε μαρμελάδα της επιλογής σας.

Notes

Καλή απόλαυση!!!