Κέικ καρότου με γλάσο
Απολαύστε ένα νόστιμο, θρεπτικό και γρήγορο κέικ για όλες τις ηλικίες!
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 45 minutes mins
Για το κέικ
- 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 300 γρ καρότα τριμμένα
- 2 αυγά
- 80 γρ. γιαούρτι 2%
- 80 γρ. μέλι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- 40 γρ. σταφίδες
- 40 γρ. καρύδια ή οποιδήποτε ξηρό καρπό επιθυμείτε
Για το γλάσο
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. γιαούρτι 2%
- 40 γρ. μέλι
- 1 βανίλια σκόνη
Για το κέικ
Τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη και τα καρύδια στο multi.
Ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά (καρότο, αλεύρι, μπεικιν, μπαχαρικά) και μετά τα υγρά (αυγά, γιαούρτι, λάδι, μέλι) και ενώνουμε τα 2 μίγματα.
Απλώνουμε σε μακρόστενη φόρμα κεικ (αφού την αλείψουμε με ελαιόλαδο και αλευρώσουμε).
.Ψήνουμε για 35-45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο
Ετοιμάζουμε το γλάσο χτυπώντας το τυρί κρέμα και το γιαούρτι για μερικά λεπτά με το μίξερ.
Προσθέτουμε το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε λίγο ακόμα
Αφήνουνε στο ψυγείο να παγώσει και απλώνουμε πανω από το κρύο κέικ.
Καλή απόλαυση!!
