Go Back

Μανιταρόσουπα

Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes

Ingredients
  

  • 400 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 σέλερυ ψιλοκομμένα (όχι τα φύλλα)
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι

Instructions
 

  • Σε 1,5λίτρο νερό βραστό ,προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά
  • Προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο στην κατσαρόλα
  • Σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερυ για 5’
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και χαμηλώνουμε τη φωτιά
  • Αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και κατόπιν προσθέτουμε το κρασί
  • Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί η αλκοόλη του
  • Προσθέτουμε τον ζωμό με τον κύβο στην κατσαρόλα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι
  • Αφήνουμε να βράσουν για 30-40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια βάζουμε την σούπα σε απλό μπλέντερ για ναγίνει βελουτέ

Notes

Καλή σας απόλαυση !!!