Σε 1,5λίτρο νερό βραστό ,προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά
Προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο στην κατσαρόλα
Σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερυ για 5’
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και χαμηλώνουμε τη φωτιά
Αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και κατόπιν προσθέτουμε το κρασί
Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί η αλκοόλη του
Προσθέτουμε τον ζωμό με τον κύβο στην κατσαρόλα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι
Αφήνουμε να βράσουν για 30-40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια βάζουμε την σούπα σε απλό μπλέντερ για ναγίνει βελουτέ