Ρυζόγαλο με μαρμελάδα
Aπολάυστε ένα πεντανόστιμο αλλά και γρήγορο γλυκό με ένα διαφορετικό τρόπο!
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 40 minutes mins
Servings 7
Ingredients
- 1/2 φλιτζ. ρύζι γλασέ
- 4 φλιτζ. γάλα της επιλογής σας
- 2 φλιτζ. νερό
- 100 γρ. μέλι
- 3 κ.σ. κορν φλάουερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 τμχ βανιλίνες
- 1 κ.γ. μαστίχα χίου
- μαρμελάδα
- κανέλα
Instructions
- Βράζουμε το ρύζι και το νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό, ανακατεύοντας συχνά.
- Ύστερα προσθέτε το γάλα ,την μαστίχα το αλάτι, το μέλι και τις βανίλιες και βράζετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει το γάλα.
- Τέλος διαλύουμε το κορν φλάουερ σε νερό και το προσθέτουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
- Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το γάλα και έπειτα αποσύρετε.
- Σερβίρετε σε ατομικά μπολάκια και αφού κρυώσει προσθέστε απο πάνω είτε κανέλα, είτε μαρμελάδα της επιλογής σας.
Notes
Καλή απόλαυση!!!
Κέικ καρότου με γλάσο
17 Σεπτεμβρίου 2023