Ρυζόγαλο με μαρμελάδα

Aπολάυστε ένα πεντανόστιμο αλλά και γρήγορο γλυκό με ένα διαφορετικό τρόπο!
Prep Time 5 minutes
Cook Time 40 minutes
Servings 7

Ingredients
  

  • 1/2 φλιτζ. ρύζι γλασέ
  • 4 φλιτζ. γάλα της επιλογής σας
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 100 γρ. μέλι
  • 3 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 τμχ βανιλίνες
  • 1 κ.γ. μαστίχα χίου
  • μαρμελάδα
  • κανέλα

Instructions
 

  • Βράζουμε το ρύζι και το νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό, ανακατεύοντας συχνά.
  • Ύστερα προσθέτε το γάλα ,την μαστίχα το αλάτι, το μέλι και τις βανίλιες και βράζετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει το γάλα.
  • Τέλος διαλύουμε το κορν φλάουερ σε νερό και το προσθέτουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
  • Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το γάλα και έπειτα αποσύρετε.
  • Σερβίρετε σε ατομικά μπολάκια και αφού κρυώσει προσθέστε απο πάνω είτε κανέλα, είτε μαρμελάδα της επιλογής σας.

Notes

Καλή απόλαυση!!!
Κέικ καρότου με γλάσο

Κέικ καρότου με γλάσο

17 Σεπτεμβρίου 2023
Scroll to Top