Μανιταρόσουπα
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 50 minutes mins
Ingredients
- 400 γρ. μανιτάρια λευκά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 σέλερυ ψιλοκομμένα (όχι τα φύλλα)
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
Instructions
- Σε 1,5λίτρο νερό βραστό ,προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά
- Προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο στην κατσαρόλα
- Σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερυ για 5’
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και χαμηλώνουμε τη φωτιά
- Αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και κατόπιν προσθέτουμε το κρασί
- Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί η αλκοόλη του
- Προσθέτουμε τον ζωμό με τον κύβο στην κατσαρόλα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι
- Αφήνουμε να βράσουν για 30-40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια βάζουμε την σούπα σε απλό μπλέντερ για ναγίνει βελουτέ
Notes
Καλή σας απόλαυση !!!
Φιδές…αλλά αλλιώς!!
28 Σεπτεμβρίου 2023
Ρυζόγαλο με μαρμελάδα
28 Σεπτεμβρίου 2023
Κέικ καρότου με γλάσο
17 Σεπτεμβρίου 2023